Gå direkt till innehåll
Hiphop och reggaestjärna tillsammans med Melloaktuell artist bokade till Östersjöfestivalens onsdagskonsert

Pressmeddelande -

Hiphop och reggaestjärna tillsammans med Melloaktuell artist bokade till Östersjöfestivalens onsdagskonsert

Nu är det klart att en melodifestivalaktuell sångare och låtskrivare inleder onsdagskonserten på torget i Karlshamn under Östersjöfestivalen, och en populär svensk hiphop- och reggae artist avslutar kvällen efter huvudartisten Anastacias framträdande.

Klockan 20.00 kommer den brittiskfödde svenske artisten, sångaren och låtskrivaren John Lundvik att äntra torgscenen och därmed inleda Östersjöfestivalen den 18 juli. Han fick sitt stora genombrott och erkännande som låtskrivare 2010 när han skrev Kronprinsessan Victoria och Daniels offentliga bröllopslåt ”When You Tell The World You're Mine” som framfördes av Björn Skifs och Agnes. John har synts i många tv-produktioner och har genom åren samarbetat med flertalet stora svenska och internationella artister. Han är en förstklassig entertainer som med stor scennärvaro och musikkunnande bjuder publiken på en extraordinär sångupplevelse. 2016 gjorde han den officiella OS-låten "All About the Games", och som låtskrivare har han bland annat skrivit filmmusik till "Snabba Cash". I år gick han direkt till final i Melodifestivalen med sin powerballad "My Turn".

Klockan 21.00 är det dags för huvudartisten Anastacia, som redan presenterats, att inta torgscenen.

Två timmar senare, 23.00, är det dags för Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa att få torget att gunga med sin medryckande hiphop- och reggaemusik. Kaliffa fick en hit med sin egna låt ”Helt seriöst” som toppade listorna hela sommaren 2017 och hade över 17 miljoner streams på Spotify och som fortsätter att snurra flitigt både digitalt och på radio. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). Kaliffa vann Årets Låt på P3 Guld galan 2018.

– Det känns jättekul att vi fick ihop en fin bredd på artisterna och det musikaliska innehållet till onsdagskonserten, säger artistbokaren Svenerik Olsson.

– Vi håller också tummarna för att John Lundvik kommer högt placerad i finalen på Melodifestivalen nu på lördag 10 mars. Jag ser fram emot ett fullsatt torg med härlig publik, och hög förväntan när stjärnorna av högsta kalibern äntrar scen. John Lundvik, Anastacia och Kaliffa! Vilken kväll det kommer att bli i Karlshamn 18 juli, säger Svenerik.

Kontakt: Svenerik Olsson, Enduo, på 0708-68 26 27.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93