Följ Karlshamns kommun

Hällarydsbor utan vatten natten till fredag

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2017 13:53 CET

Foto: Karlshamns kommun. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle)

Boende i Hällaryd kommer att vara utan vatten under torsdag natt och fredag morgon. Detta på grund av att vattenledningen mellan Karlshamn och Hällaryd måste läggas om i arbetet med den nya gång- och cykelvägen.

Det gäller för Hällarydsborna att bunkra vatten om man inte vill vara utan nu på torsdag den 12/1 då huvudledningen bryts från klockan 23.00 till klockan 07.00 på fredag morgon den 13:e. Det är byggföretaget Peab som, i sitt arbete med att färdigställa gång- och cykelbanan mellan Karlshamn och Hällaryd, måste bryta vattenledningen för att kunna förlänga och lägga om den på den nya sträckan.

– Det är bra om alla i Hällaryd bunkrar upp några liter vatten för säkerhets skull, säger Magnus Pettersson, arbetsledare på VA-enheten, Rörnät, i Karlshamns kommun.

En vattentank kommer att vara uppställd vid kommunalhuset i Hällaryd under tiden då arbetet pågår.

– Tänk också på att spola ordentligt i kranen på fredag, eftersom det kan bli brunt vatten i början då vattnet kopplas på igen, säger Magnus Pettersson.

För mer information: Magnus Pettersson, arbetsledare på VA-enheten Rörnät i Karlshamns kommun, 0454-814 08, eller Steffan Holmberg, arbetsledare PEAB, 073-337 67 29.