Följ Karlshamns kommun

GreenCharge Roadshow Karlshamn den 6 mars

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2014 13:00 CET

GreenCharge Roadshow gör den 6 mars ett stopp i Karlshamn för att sprida information om och ge svar på frågor om elfordon och hur en framtida infrastruktur för elfordon ska se ut. Mellan kl 15.00 och 18.00 bjuds allmänheten in till Östra Piren i Karlshamn för att prova på till exempel olika typer av elbilar och laddhybrider. GreenCharge visar även upp olika typer av laddstolpar och annan utrustning för laddning. GreenCharge Roadshow är en turné i Blekinge, Småland och norra Skåne där framtidens transportsystem visas upp och diskuteras. Syftet är att öka medvetenheten om framtidens energieffektiva fordon.

Karlshamns kommun deltar i GreenCharge Sydost som är ett projekt runt användandet av elfordon i samhället. Projektet syftar till att öka samverkan mellan företag, landsting, regionförbund, länsstyrelse och kommuner i Smålandslänen, Blekinge och norra Skåne för att skapa en hållbar introduktion av elfordon. Syftet är att skapa en infrastruktur för att ladda och hantera elfordon på ett enkelt och hållbart sätt.

För mer information kontakta:
Jonas Lööf, projektledare GreenCharge Sydost
jonas.loof@miljofordonsyd.se, 0706-550 771

Henrik Ny, universitetslektor BTH
henrik.ny@bth.se, 0701-435 131

Bo Johanssson, affärsutvecklare Karlshamn Energi
bo.johansson@karlshamnenergi.se, 0766-188 977


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I snart 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.