Följ Karlshamns kommun

Göran Persson lämnar efter sommaren sitt uppdrag som kommundirektör

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2016 14:06 CET

Våren 2012 anställdes Göran Persson som kommundirektör i Karlshamns Kommun med ett tydligt utvecklingsuppdrag för kommunens och kommunkoncernens verksamhet. Anställningen innehåller ett särskilt fyraårigt chefsförordnande som upphör i augusti 2016. Karlshamns kommun och Göran Persson är nu överens om att inte gå in i ett nytt chefsförordnande.

– Jag har varit inställd på ett tidsbegränsat uppdrag. Det har varit fyra fantastiska år i Karlshamn där jag tillsammans med alla duktiga medarbetare fått vara med om en mycket positiv utveckling i kommunen och efter fyra år kan det vara dags att lämna över stafettpinnen som chef, säger kommundirektör Göran Persson.

– Vi är mycket nöjda med Göran Perssons kompetens och goda insatser under hans snart fyra år som kommundirektör i Karlshamn. Samtidigt kommer vi nu att se över den politiska styrningen av den kommunala organisationen, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S).

För mer information kontakta: 

Göran Persson, kommundirektör, 0766-18 88 80

Per-Ola Mattsson, kommunstyrelsens ordförande, 073-503 30 92

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.