Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fullmäktige sa jag till omsorgsnämndens förslag om ändrade taxor

Kommunfullmäktige sa vid senaste sammanträdet, måndagen den 7 september, ja till omsorgsnämndens förslag om att justera taxorna för mat, matdistribution och dagverksamhet inom äldreverksamheten. Förändringarna gäller från och med 2010 och ligger i nivå med den beräknade ökningen enligt flerårsplanen för 2010.

I kronor innebär förändringen att avgiften för dagverksamhet (avgift/dag för mat och transport) höjs med två kronor. Avgiften för matdistribution av middag höjs med en krona.

Matdistributionen av efterrätt höjs med 50 öre.

Pensionärer som äter middag i matsal betalar från och med 2010 49 kronor och sju kronor för efterrätt, en höjning med en krona respektive 50 öre.

Kommunfullmäktige beslutade vidare att inte medge styrelser och nämnder att hålla öppna sammanträden. Detta enligt Kommunallagens 6 kapitel §19a. Fullmäktige betonade i sammanhanget det ansvar som nämnder och styrelser har att utveckla kommunens demokratiarbete enligt demokratiprogrammets riktlinjer. De politiska partiernas ansvar när det gäller att tillvarata grundläggande medborgarkontakter underströks.

I samband med måndagens sammanträde hölls ett miniseminarium där omsorgsförvaltningen presenterade sina verksamheter. Presentationen genomfördes i form av en utställning med bland annat montrar.

För ytterligare information om besluten, kontakta kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Svensson, tel 0454-811 01, Karlshamns kommun, (tel vx 0454-810 00).

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93