Följ Karlshamns kommun

​Förtydligande kring studentflaken

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2019 14:09 CEST

Med anledning av det som inträffade under fredagens studentfirande på Väggaskolan i Karlshamn, då några studenter hade skrivit sexistiska banderolltexter på sitt flak, vill skolan nu göra klart vad som gäller angående studentflaken.

Studentveckan och utsparken är kantad med glädje, aktiviteter och traditioner. Några av aktiviteterna är skolaktiviteter som arrangeras av skolan men många görs på fritiden och är studenternas egna aktiviteter. Studentflaken är ett sådant exempel där eleverna, som alla är myndiga, träffas utanför skoltid för att dekorera och utsmycka klassens flak.

– Vi går inför varje studentavslutning ut med information kring säkerheten på studentflaken till elever och föräldrar. Då det för några år sedan skedde ett antal otäcka olyckor med studentflak runt om i landet. Efter årets incident med grova sexistiska budskap på ett av studentflaken kommer vi att komplettera med information kring utsmyckning och dekoration av studentflaken. Vi kommer även tillsammans med de åkeriföretag som kör studentflaken ta fram rutiner och avtal för att säkerställa att det inte förekommer kränkande budskap på flaken, säger Andreas Saleskog, kommunikatör på Vägga gymnasieskola.

Kontakt: Andreas Saleskog, kommunikatör på Vägga gymnasieskola, 072-966 71 57.