Följ Karlshamns kommun

Fixartjänsten och Fixarlaget byter namn till Hemhjälpen

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2014 15:28 CEST

Den 1 maj byter Fixartjänsten och Fixarlaget namn till Hemhjälpen. Avsikten är att skapa tydlighet och göra det enkelt för pensionärer som behöver hjälp, oavsett om det är hjälp inom- eller utomhus som efterfrågas. Namnbytet är även ett sätt att skapa en plattform för bättre samverkan mellan bland annat Hemtjänsten och Hemhjälpen. Hemhjälpen utförs gemensamt av Arbetscentrum och Arbetsmarknadsgruppen inom Karlshamns kommun.

Hemhjälpen erbjuder bland annat:

Fallförebyggande. Tjänsten är kostnadsfri och tillgänglig för alla som är 67 år eller äldre. Den utgår från ett säkerhetstänkande i hemmiljön. Syftet är bland annat att förebygga fallolyckor genom att sätta upp och ta ner gardiner, byta glödlampor, sätta upp brandvarnare och ordna med sladdar som man kan riskera att snubbla över.

Hjälp med trädgården. Tjänsten är precis som tidigare avgiftsbelagd. Det handlar om allmän trädgårdsskötsel till exempel gräsklippning, klippning av häckar och buskar samt räfsning av löv. Vintertid erbjuds det även hjälp med snöskottning, sandning och saltning.

För mer information kontakta:
Lars Holmberg, platsansvarig Arbetscentrum, 0454-811 45.


Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I snart 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.