Följ Karlshamns kommun

Bredd på artistutbudet under Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2019 12:46 CEST

Feststämning och garanterad igenkänning över musikutbudet från torgscenen under Östersjöfestivalen. Det är vad som utlovas av arrangörerna Mikael och Anders Jönsson som idag presenterade de flesta artister som ska underhålla festivalbesökarna i Karlshamn under torsdag-lördag.

Karlshamns musiksällskap inviger Östersjöfestivalen tillsammans med musikalartisten och dansbandssångerskan Elisa Lindström och sopransolisten Karin Thulemark under ledning av Mikaela Brorsson – de båda sistnämnda från Karlshamn.

– Här möter opera musikal vilket blir spännande, säger Anders Jönsson, som tillsammans med sin bror Mikael ansvarar för aktiviteterna på torgscenen under torsdag till lördag på uppdrag av festivalutskottet.

Efter invigningen bjuds en konsert med folkmetalbandet Pagan Fury, som medverkade i årets Melodifestival, men där inte tog sig vidare till final.

Kalle, P4 Nästa, Peter & Bruno och blues

Under fredagen är det traditionsenligt P4 Nästa som livesänds från den stora torgscenen. Här gör Blekingefinalisterna upp i Sveriges Radios stora musiktävling. Sändningen avslutas med en konsert med ännu hemlig artist.

– Nästa programpunkt under fredagen känns helt rätt, och jag är stolt över att vi efter många om och men har lyckats få hit Kalle Moraeus med sitt egna band ”Hej Kalle” och Orsa Spelmän, säger Anders Jönsson.

Kalle och Orsa Spelmän spelar inte på så många platser i år och ska efter Östersjöfestivalen i Karlshamn ut på en liten turné.

– Vi hoppas att Kalle och hans spelemän ska locka en annan publik än den som kommer att befinna sig i Ronneby för att lyssna på Gyllene Tider, säger arrangörerna.

Därefter ställer sig succéduon Peter & Bruno på torgscenen för att bjuda på Oueen-låtar och en massa 80-tals hits. Båda har haft huvudrollerna i musikalerna ”Rock of Ages” och ”We Will Rock You” där Peter Johansson spelade karaktären Galileo i London och Bruno Mitsogiannis i Stockholm. Fredagskvällen avslutas traditionsenligt med en blueskonsert som i år ges av Mick Clarke.

Dans, blues och Stjärnglans

– Under lördagen kommer bland annat en dansgrupp från Stade att stå på scen, liksom HPD Bluesband, där en av medlemmarna Pelle ”Trasan” Johansson är från Kallinge. De spelar en blandning av blues, soul och rock som ska vara väldigt bra, säger Anders.

På kvällen är det för tredje året på raken dags för Stjärnglans med Robert Wells och hans elvamanna band. Wells har även i år med sig de tre sångerskorna i The Vocalettes. Årets gästartister är hårdrocksångaren Jakob Samuel från The Poodles, som nyligen medverkade i tv-programmet Stjärnornas stjärna, 10-åriga Eva Jumatate som i år tog Talangjuryn med storm och kom bland de tre bästa. Hon har delar även huvudrollen med tre andra flickor i musikalen Matilda på Malmö Opera.

– Jag blev löjligt rörd när jag hörde Eva i Talang att jag nästan grät, så bra är hon, säger Anders.

Som finalakt på torgscenen under lördagskvällen kommer Thomas Di Leva att äntra scenen med sin hyllade tolkning av David Bowie låtar.

En hemlig programpunkt kvar

– Vi är jättenöjda med det utbud vi hittills kunnat presentera. Vi har en unik programpunkt kvar som vi kommer att släppa inom kort. Det är något som kommer att hända innan invigningskonserten på torsdagen men som vi ännu inte kan berätta något om, säger Anders hemlighetsfullt.

Arrangörerna tycker att de fått ihop några unika konstellationer som ger en bredd på musikutbudet som ska möta alla olika åldrar.

– Och det mest fantastiska är att allt är gratis!

Här finns pressbilder att ladda ner för fri användning av media.