Följ Karlshamns kommun

Bluesrockartisten Mick Clarke är klar för Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2019 06:00 CET

Förra året spelade han på Sweden Rock Festival. I år kommer den brittiska bluesrockgitarristen Mick Clarke med band att äntra torgscenen under Östersjöfestivalens traditionella blueskonsert på fredagskvällen.

Mick Clarke, 68 år, räknas fortfarande som ett stort namn i bluesrockvärlden. Han började sin karriär i bandet "The Killing floor" som var den del av den brittiska bluesboomen i slutet av 1960-talet, samtida med Free, Black Sabbath och Led Zeppelin. Mick Clarke Band bildades i början av 80-talet och hade en hel del spelningar i London, men fick snabbt erbjudanden från flera länder i Europa och USA. Mick har under åren släppt tjugo soloalbum och är idag ett etablerat namn på den internationella bluesarenan. Han har regelbundet spelat i Europa, Asien och USA. Hans nya album "Steppin 'Out" släpptes i januari 2019.

– Jag hittade Mick Clarke under Sweden Rock förra året och tyckte att han var så bra att jag till och med skippade Iron Maiden, säger Conny Nilsson, pensionerad festivalamiral som fortfarande anlitas att arrangera fredagens traditionella blueskonsert.

Conny försöker variera bluesartistutbudet från år till år.

– Förra året hade vi rockbluesstjärnan Joanne Shaw Taylor på scen som nu har blivit en världsartist i sin genre. I år satsar vi på en äldre etablerad engelsk artist som vi hoppas ska locka många till torget under fredagskvällen, säger Conny Nilsson.

För mer information kontakta: Conny Nilsson, ansvarig för fredagens blueskonsert, på mobil 070-778 30 00.