Följ Karlshamns kommun

Bevattningsförbud införs tillsvidare i Karlshamns kommun med undantag av Ringamåla

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2016 10:55 CEST

Kommunen har för tillfället en mycket hög vattenförbrukning och inför därför bevattningsförbud med omedelbar verkan.

VA-enheten upptäckte redan i slutet av förra veckan att det var något som inte stämde med vattenförbrukningen.

Våra övervakningssystem indikerade att vattenförbrukningen i kommunen var ovanligt hög och vi har felsökt problemet sedan i fredags, berättar Christer Martinsson, VA-chef i Karlshamns kommun.

Den höga vattenförbrukningen misstänks bero på en större läcka i ledningssystemet, men trots att tio man från VA-enheten är ute och felsöker i olika områden är läckan ännu inte hittad.

För att hinna producera dricksvatten till abonnenterna införs därför från och med dagens datum, 24 maj, och tillsvidare ett förbud mot bevattning och poolfyllning med kommunalt vatten.

– Vi har kontaktat industrier och andra större förbrukare i kommunen så att de ska kolla sina brunnar och ledningar. Vi vill gärna att allmänheten hör av sig om de ser ovanligt mycket vatten någonstans, upptäcker vatten på platser där det inte brukar finnas eller hör något ovanligt brusande i brunnar, säger Christer.

Bevattningsförbudet gäller inom Karlshamns kommun med undantag av Ringamåla som har en separat grundvattentäkt.

För mer information kontakta: Christer Martinsson, VA-chef, 0454-814 04.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.