Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Beslut från kommunstyrelsens arbetsutskott, Karlshamns kommun, tisdagen den 12 maj, Mörrumssalen, Rådhuset

Ärende: Förslag till revidering av BRÅ:s organisation Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta förslag till revidering för BRÅ:s (Brottsförebyggande rådet) organisation. Bakgrund: 2002 beslutade kommunstyrelsen om en ny organisation för det brottsförebyggande arbetet i Karlshamn. Den beslutande organisationen har till vissa delar förändrats och därför föreslås en ny organisation för BRÅ. En styrgrupp bildas med följande sammansättning:

  • En ledamot från kommunstyrelsen (ordf)
  • Fyra ordföranden som representerar de tre förvaltningsområdena; bus-nämnden, gymnasienämnden, socialnämnden och teknik- och fritidsnämnden
  • Tre förvaltningschefer
  • Representant från polisen
Till rådet adjungeras tjänstemannastöd vid behov.
Ärende: Kolleviks Camping - förlängning av avtal med arrendator Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att förlänga befintligt avtal med Marianne Janrell avseende driften av Kolleviks Camping, vice värdskapet för Karlshamns kommuns fritidsstugor inom Kolleviks semesterby samt arrendet av kiosk och servicerörelse med ett år på oförändrade villkor. Bakgrund: Sedan 2007 ligger ansvaret för driften av Långasjönäs Camping på näringslivsenheten, turistbyrån. I Kollevik finns ett arrendeavtal med en entreprenör som är femårigt med option på ytterligare två år. 2009 är sista optionsåret.
Ärende: Detaljplan för Stenbackaskolan - samråd Kommunstyrelsens arbetsutskott har ingen erinran mot förslaget i nuläget. Bakgrund: Under tiden 4 maj-8 juni pågår samråd kring förslag till detaljplan för Stenbackaskolan, del av Asarum 3:2. Karlshamns kommuns utbildningsförvaltning planerar att bygga om Stenbackaskolan och därmed inkommit med en beställning av detaljplaneändring. Planens syfte är att ersätta del av gällande äldre detaljplan för att anpassa planförhållandena till dagens situation. Planen syftar vidare till att möjliggöra byggnation av en ny högstadieskola på befintlig tomt.
Ärende: Motion om ny detaljplan för Mörrum Kommunstyrelsens arbetsutskott hänvisar till byggnadsnämndens yttrande. Bakgrund: I en motion till kommunfullmäktige föreslår fullmäktigeledamoten Marco Gustafsson, (c), att byggnadsnämnden snarast ska påbörja planläggandet av ett nytt bostadsområde i Mörrum. Motionen har remitterats till byggnadsnämnden för yttrande. Byggnadsnämnden svarar i sitt yttrande att det i översiktsplanen redogörs för fyra nya utvecklingsområden för bostadsändamål i Mörrum:
  • Kastanjegården, nära centrum
  • Jeppahalla-Höralyckan, nordväst om centrum
  • Mellanbäcksvägen-Svängstavägen, norr om centrum
  • Hästaryd, nordöst om centrum
Byggnadsnämnden vill samtidigt påpeka att det i dagsläget finns elva lediga tomter i ett planlagt område längs Ång- och Dressinvägen där vatten och avlopp finns framdraget. Öster om detta område finns ytterligare ett område planlagt för bostäder, där vägen inte är utbyggd.
För ytterligare information om besluten, kontakta kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Svensson, tel 0454-811 01, Karlshamns kommun, (tel vx 0454-810 00).

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93