Följ Karlshamns kommun

Backhamre backar om Saltsjöbaden

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2018 16:56 CEST

Det blir inget nytt Saltsjöbaden i Karlshamn. Ingvar Backhamre vill inte längre bygga nytt och disponera fastigheten. Stiftelsen för Oskar Lundgrens Väggafonder, som äger Saltsjöbaden, beklagar nyheten men kommer nu att på andra sätt gå vidare med utvecklingen av den anrika egendomen.

Idag fredag den 1 juni fick Per-Ola Mattsson, ordförande i stiftelsen för Oskar Lundgrens Väggafonder, ett skriftligt brev från Ingvar Backhamre som lät meddela att han och hans hustru Katarina valt att avsluta Nya Satsjöbadsprojektet.

– Det är tråkigt att de tagit detta beslut eftersom både familjen Backhamre och vi lagt ner mycket tid och kraft på projektet, säger Per-Ola Mattsson.

Stiftelsen har fullföljt alla sina åtaganden i gällande avtal och har rustat upp tomten, röjt undan sly, lukat rabatter, tagit fram kantstenar med mera.

– Detta skulle vi ha gjort tidigare, så det är inte något ogjort arbete, säger Per-Ola Mattsson.

Hittills har projektet inte kostat kommunen några pengar.

– Det är bra att vi inte hann riva den befintliga byggnaden som nu kommer att kunna hyras ut till allmänheten igen, säger Per-Ola.

Stiftelsen för Oskar Lundgrens Väggafonder kommer nu att göra ett juridiskt giltigt avslut med familjen Backhamre och själva gå vidare med utvecklingen av Saltsjöbaden.

För mer information: Per-Ola Mattsson, ordförande i stiftelsen för Oskar Lundgrens Väggafonder, 073-503 30 92.