Följ Karlshamns kommun

Auktion med kända personligheter i Kulturkvarteren

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2018 14:21 CEST

En ny spännande nyhet under Östersjöfestivalen är att det under lördagen den 21 juli ska hållas en auktion i Karlshamns anrika kulturkvarter. Det är den populäre utroparen Pike Skolhäll från Kyrkhult och den skånska antikhandlaren Karin Laserow, känd från TV4 programmet Bytt är bytt, som håller i trådarna. De får även sällskap av estradören Björn Ranelid på scenen.

Under festivallördagens arrangemang håller Pike Skolhäll i auktionsklubban och Karin Laserow håller ett föredrag om antikviteters olika värden och berättar om värdet på auktionsföremålen. Aktionen kommer att äga rum på gräset vid Mieån, korsningen Vinkelgatan/Ågatan, och innan den drar igång kommer den kände estradören Björn Ranelid att underhålla publiken på sitt speciella sätt. Ranelid är en uppmärksammad kulturpersonlighet och föredragshållare, författare, samt tidigare adjunkt i svenska, religionskunskap, matematik och filosofi. Han har också medverkat i underhållningsprogram som Melodifestivalen och Let´s Dance.

Pike Skolhäll kommer att ropa ut cirka 100 föremål mellan klockan 13.30-14:30 och föremålen visas från klockan tio. Betalning under auktionen sker kontant eller via swish. Alla aktiviteter på scenen kommer även att visas på storbild.

Lördagens program:

10:00 Visning av auktionsobjekt

11:00 Björn Ranelid 

12:00 Karin Laserow pratar om antikviteters olika värden

13:30 Auktion med Pike Skolhäll och Karin Laserow

För mer information kontakta: Pike Skolhäll, auktionshållare, på mobil 0706-86 02 13 eller Pernilla Ekvall Liljeqvist, Kultur Karlshamn, på telefon 0454-812 36.