Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arkeologisk utställning på Kreativum

Den 28 maj firar Kreativum 10-årsjubileum. I samband med detta kommer utställningen "Skatter i dyn - en resa i tiden" att invigas - en utställning som presenterar arkeologiska fynd från Karlshamns vänort Stade. Utgrävningen genomfördes 1989. Kreativum slår upp portarna klockan 16.00. Officiell invigning äger rum kl 18.00

"Skatter i dyn - en resa i tiden" är en interaktiv utställning med historiska fynd från Stades gamla hamnområde. Hamnen i Stade har fungerat som ett vått arkiv. Fynden är väl bevarade och berättar om Stades historia som har kopplingar till vikingatiden, Hansa-tiden och perioden då Stade var under svenskt styre.
Kontakterna mellan Karlshamn och Stade har varit många. Under den tid då båda städerna var en del av samma rike skeppades soldater och deras sällskap mellan Karlshamn och Stade. Arkitekten Erik Dahlberg, som var aktiv i båda städerna, utgör ytterligare en viktig del i historien som binder våra städer samman.
Utställningen "Skatter i dyn - en resa i tiden" ger barn och nyfikna i alla åldrar en möjlighet att uppleva historien med sina olika sinnen. Besökare får möjlighet att räkna med en "Akabus", skriva med en gåspenna, lära sig knopar för att förtöja ett skepp, pussla ihop lerskärvor och prova på hur en utgrävning går till.
"Skatter i dyn - en resa i tiden" ställs ut på Kreativum tack vare ett unikt samarbete mellan Karlshamns kommun, Blekinge Museum, Karlshamns Museum och Hansastaden Stade i Tyskland.
Utställningens öppettider: 29 maj - 30 augusti på Kreativum i Karlshamn Öppen dagligen kl. 10.00-17.00 (Stängt midsommarafton och midsommardagen)


Vid frågor, kontakta:
Agata Kosno, internationell samordnare, Karlshamns kommun, tel 0454-811 13


Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93