Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arbetsmarknadskvällar på Kreativum 2009-09-01

Inom ramen för SIR, Samverkan i rekrytering, Karlshamns kommun, arrangeras årligt återkommande arbetsmarknadskvällar på Kreativum för elever i årskurs 9, deras föräldrar och skolpersonal.


Syftet med arbetsmarknadskvällarna är att ge ungdomar och deras föräldrar information och kunskap kring delar av arbetsmarknadens framtida behov av arbetskraft. Arrangemanget genomförs inom ramen för SIR, där näringslivet, kommunen, landstinget och arbetsförmedlingen samverkar kring frågor om rekrytering, marknadsföring och informationsinsatser för ungdomar.


Representerade branscher på arbetsmarknadskvällarna är tjänstesektorn, vård och omsorg, hantverks-, industri- och kommunala sektorn. Företag och organisationer som medverkar är Karlshamns kommun, Karlshamn Energi AB, Södra Cell Mörrum, Karlshamn Kraft AB, Landstinget Blekinge, GamePort, samt företag i Karlshamns Hantverksförening och Företagarna.


Arbetsmarknadskvällarna genomförs i år den 7 september för Österslättskolan, Karlshamn, den 8 september för Stenbackaskolan, Asarum och 9 september för Norrevångskolan, Mörrum.
Ca 250-300 elever och målsmän/kväll tar del av aktiviteten .


Programmet för kvällarna är:
18.00 Välkomna! Information om kvällen, vi bjuder på fika
18.30 Information på de 5 olika branschstationerna
20.45 Avslutning på arbetsmarknadskvällen och Kreativum öppnas
21.30 Kvällen avslutas
Välkommen!

Vid frågor kontakta:
Annica Hammar, Karlshamns kommun, tel 0454-811 60, 0733-576 300

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93