Följ Karlshamns kommun

​Albin ersätter Linus Svenning under drogfri konsert

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2015 14:54 CEST

På grund av att artisten Linus Svenning, som var bokad till Karlshamns traditionella drogfria skolavslutningskonsert i Bellevueparken i Karlshamn, sitter misstänkt för och har erkänt narkotikabrott, har han nu ersatts av rapparen Albin.

– Så fort vi fick veta detta i onsdags då nyheten om Svenning kom ut avbokade vi honom, och bestämde oss för att ta in någon annan. Det är viktigt att den artist som uppträder under detta drogfria arrangemang står för våra ideal och inte på något sätt kopplas ihop med droganvändning, säger Maria Petersson, fritidsledare i Karlshamn kommun och en av arrangörerna till avslutningskonserten.

Det nya dragplåstret blir istället rapparen Albin som har en hit med "Din soldat" och ”Vilken jävla smäll” som båda framförs med Kristin Amparo. Den senaste hiten ”Frank” är tillägnad hans son som föddes för tidigt.

­­– Det är tråkigt, inte minst för Linus Svenning som privatperson, när något sådant här händer, men vi är nöjda med att ha fått hit rapparen Albin istället. Han var faktiskt var ett av våra huvudalternativ från början, säger Maria Petersson.

Kontakt: Maria Petersson, fritidsledare i Karlshamn kommun, 0733-57 64 45.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.