Följ Karlshamns kommun

Årets ungdomsledare och Alice Tegnér-stipendiat är utsedda!

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2015 14:39 CET

Det är en av Karlshamns eldsjälar inom föreningslivet som under årens lopp ofta tillbringat sin tid i simhallen och en världsstjärna på musikhimlen som får ta emot kommunens två ärofyllda stipendier.

Årets Alice Tegnér-stipendium går till Karlshamnssonen Johan ”Shellback” Schuster. Delegationen för utdelandet av stipendiet, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kulturnämnden, har följande motivering:

”Johan Schuster har från sin tidiga musikinspiration i Karlshamns musikkår nått stora internationella framgångar och skapat en gedigen karriär som låtskrivare, musiker och producent. Genom mötet med musikskaparen Max Martin har han nått stora framgångar, vilket inleddes med låten ”So What” med Pink 2008 och har följts av makalösa succéer med musik för världsartister som Taylor Swift, Christina Aguilera, Britney Spears och Robyn. Ungdomstidens hårdrock övergick till pop och han har kallats en hitmaskin utan regler. 2012 tog han bland annat emot Musikexport-priset och Stimgitarren platina. Allra senast fick han tillsammans med Max Martin Musikförläggarnas pris 2015 både som Årets kompositör och Årets låt (Shake it off) - som årets mest betydande svenska musikskapare. Trots sin internationella karriär som framstående musikskapare har Johan Schuster fortfarande kontakt med sin barndomsstad och ett engagemang i det lokala musiklivet.”

Delegationen för utdelning av Karlshamns kommuns stipendium för ungdomsledare, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och fritidsnämnden, har utsett Torbjörn ”Tobbe” Olsson, tränare i Karlshamns Simklubb, till 2015 års ungdomsledare med följande motivering:

”Torbjörn Olsson är en hängiven tränare som under många år gjort en betydande insats för simningen i Karlshamns kommun. Med ett genuint intresse och stort hjärta har han skapat ett härligt och stimulerande klimat för Karlshamns Simklubbs ungdomar att växa och utvecklas i.”

De båda stipendierna är på 25 000 kronor vardera och kommer traditionsenligt att delas ut vid en sammankomst i Karlshamns Rådhus torsdagen den 10 december klockan 18.30 i Rådhussalen.

För mer information om Årets ungdomsledare kontakta: stipendiaten Torbjörn Olsson på 0708-55 57 57 eller Martin Eliasson, fritidskonsulent/delegationens sekreterare på telefon 0454-818 83.

För mer information om Alice Tegnér-stipendiet kontakta: Ann Åstrand, delegationens sekreterare på telefon 0454-81105 eller 0733-57 63 06.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.