Följ Karlshamns kommun

Årets unga ledarstipendiat utsedd

Pressmeddelande   •   Jul 16, 2015 20:47 CEST

Den 21-åriga fotbollsspelaren Matilda Johansson, lagkapten och mittback i IFK Karlshamn, får i år ta emot Karlshamns kommuns Unga ledare stipendium med följande motivering:

”Som ledare är Matilda lojal och omtänksam, ett föredöme, inte minst för alla yngre tjejer i föreningen. Matilda är en naturlig ledare och har lätt för att skapa kontakt med nya människor. Genom sitt engagemang har hon förstått betydelsen av vad ideellt arbete i föreningslivet kan innebära för barn och ungdomar och vad det därmed bidrar med till såväl samhällsnytta som samhällsutveckling.”

Stipendiet på 10 000 kronor instiftades under jubileumsåret 2014 och delegationen består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kultur- och fritidsnämnden. Årets stipendium delades ut på torgscenen under invigningen av Östersjöfestivalen i Karlshamn av Andreas Saleskog, ordförande i fritidsnämnden och ordförande i delegationen för Karlshamns kommuns stipendium för unga ledare och Lena Sandgren, kulturnämndens ordförande.

För mer information kontakta:
Matilda Johansson, stipendiat: 0733-89 34 30
Andreas Saleskog, fritidsnämndens och stipendiedelegationens ordförande: 0739-45 81 49

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.