Följ Karlshamns kommun

Årets kulturnatt har ett brett program

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2016 10:17 CEST

Ett blandat och spännande program som utspelar sig på 35 olika platser i Karlshamn är vad som bjuds under årets Kulturnatt. Det är den 25:e omgången av det årliga och populära evenemanget som går av stapeln den första oktober.

Nu är det bara drygt en vecka kvar till dess att Karlshamn kommer att sjuda av kulturaktiviteter runt om i hela stan. I år är det också lite av ett jubileum för Kulturnatten.

– Det är den 25:e kulturnatten i ordningen och jag är väldigt nöjd med årets program som jag hoppas ska falla både unga och äldre i smaken, säger kommunens kultursamordnare Pernilla Ekvall Liljeqvist.

På torget, gator, fritidsgårdar, bion, science center, caféer, i museum, kyrkan, gallerior, kulturhus, studieförbund, affärer och ateljéer kommer det nästa helg, den första oktober, att hända en hel del utöver det vanliga. Det är ett digert program som idag offentliggjordes under en presskonferens på biblioteket. Exempel ur programmet är att man kan göra sin egen batiktröja, titta på ett skapande träd, måla i Virtual Reality, gå en kulturvandring eller skattjakt, lyssna på lastbilsspelningar, byta böcker, kolla in en fantastisk parkourföreställning, å-tävla med egenbyggd ljusfarkost, se konst och modeutställningar, lyssna på föredrag och konserter, se fotoutställningar och nattbio, träna Nosework med hunden, prova miniracing, testa Linedance, uppleva Mazettis blandning och musik från väldens alla hörn. Det finns även internationella inslag som föreläsningar om Syrien, afrobrasiliansk underhållning via Capoeira de Bambas, dans och musik från Mellanöstern.

– Vi har försökt att få till ett brett utbud av aktiviteter där även våra nya invånare är inkluderade och jag tycker att vi har lyckats ganska bra, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist.

Kulturnatten är gratis och öppen för alla.

För mer information kontakta: Pernilla Ekvall Liljeqvist, kulturamordnare i Karlshamns kommun, telefon 0454-812 36 eller mobil 0766-18 88 97.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.