Följ Karlshamns kommun

Skol-DM i friidrott på Vägga IP

Nyhet   •   Okt 08, 2013 21:31 CEST

Skol-DM i friidrott har under många år arrangerats i Karlskrona. Den 4 oktober avgjordes mästerskapet på Vägga idrottsplats. Sjätteklassare från länet möttes i sju grenar och stafett. Med 260 starter och nästan lika många elever blev det en fartfylld dag i höstsolen.

Arrangör för distriktsmästerskapet på Vägga idrottsplats var Mörrums skol IF.
– Vi önskade att få arrangera tävlingen dels för att vi tycker att DM ska gå runt bland kommunerna, dels för att det är roligt att få arrangera en tävling för de bästa friidrottarna från alla kretsar, säger idrottsläraren Andreas Svensson, som tillsammans med sina kollegor Ida Lönqvist och Daniel Svensson från Mörrums skola höll i trådarna till Skol-DM.

De tävlande eleverna kom från fem olika kretsar; Karlshamn, Olofström, Sölvesborg och Karlskrona (två kretsar).


Tre av de tävlande sjätteklassarna från Karlshamns kommun var Max Beike, Hanna Nilsson och Elin Wrångemyr från Sternöskolan. Påhejade av sina klasskompisar och den egentillverkade klassmaskoten pingvinen Perry tävlande de i höjd och 800 meter, kast och kula samt kast.


Efter uppvärmning på plats i höstsolen hoppade Max Beike stilfullt högt.


– Vi har övat på tekniken i skolan. Jag hoppas på att kasta minst 30 meter och stöta 9 meter. Mitt tidigare rekord är 8,44, säger Hanna Nilsson (bilden) innan tävlingsstarten.
– Mitt rekord i kast är 33 meter, berättar Elin Wrångemyr som i likhet med Hanna tror att deras handbollsträning på fritiden har bidragit till det positiva resultatet i kula och kast.

Resultatet från Skol-DM i friidrott på Vägga IP den 4 oktober hittar du i dokumentet uppe till höger på sidan.