Följ Karlshamns kommun

Galet julmys i Bellevueparken

Nyhet   •   Okt 16, 2013 21:25 CEST

Lägg söndagen den 1 december på minnet. Då ska nämligen julen sjungas in med folkkära artister i Bellevueparken. – Det känns som ett halvt galet projekt. Men vi hoppas att blandningen traditionellt julmys, humor, allsång och skinkmacka med tillhörande dryck ska slå väl ut. Kanske rentav bli en tradition, säger Anders Jönsson från Nöjeskompaniet.

Bakom allsång i juletid står Nöjeskompaniet med huvudsponsor Sparbanken i Karlshamn samt medarrangör Karlshamns kommun.

– Ett halvt galet projekt som vi tror kan bli en trevlig tradition, säger Anders Jönsson som tisdagen den 16 oktober presenterade galenskaperna tillsammans med Ulf Ohlsson, Sophie Weidemyr och Lotta Hansson från Sparbanken i Karlshamn.

Idén till allsångskvällen i juletid har arrangören Nöjeskompaniet och dess samarbetspartners Sparbanken i Karlshamn och Karlshamns kommun hämtat från västkusten där liknande arrangemang genomförts med stor uppskattning under många år. 

– Just allsångskonceptet vet vi dessutom alla, som står bakom det här arrangemanget, sedan tidigare är ett uppskattat koncept. Det har vi provat vid flera tillfällen. Dock inte vid den här tidpunkten på året. Så det ska bli spännande, fortsätter Anders Jönsson.

Förutom traditionell julmusik som alla kan stämma in i berättar han vidare att kvällen kommer att gästas av komikern Thomas Pettersson samt den mångsidiga och folkkära artisten Lill-Babs.

– Tanken är väl att även Nöjeskompaniet ska bidra med något litet utöver värdskapet. Riktigt vad har vi inte bestämt ännu, men musikaliskt kommer vi nog att bredda ensemblen något och kanske ta in lite stråkar och blås. Vi får se. Men sen gästas ju arrangemanget också av Kajsa Jimson och Saving Banks Singers. Och förhoppningsvis ett stämningsfullt och glatt sjungande publikhav.

Biljetterna till arrangemanget släpps torsdagen den 17 oktober och säljs på Nöjeskompaniet. I biljettpriset igår förutom underhållning också lättare förtäring och dryck.

Text och bild: Johan Lenell