Gå direkt till innehåll
Rikard Bengtsson
Rikard Bengtsson

Nyhet -

Donald Trump, NATO, Sverige och soppa

Folkuniversitetets Kunskapsklubben satsar på folkbildning med en föreläsningsserie som går under namnet Världen av idag.

Ryssland har hyllat valet av Donald Trump som president. Varför då? Hur påverkas Nato av den nya amerikanska regeringen? Hur påverkas Sverige och Europa?

Kom och hör Rikard Bengtsson, docent i statsvetenskap vid Lunds universitet och säkerhetspolitisk expert, tala om det säkerhetspolitiska läget för Sverige och världen vid en lunchföreläsning den 27/3 kl.12.00 i Lokstallarna, Karlshamn.

Det finns möjlighet att köpa/äta soppa från kl.11.30, 50 kr inkl. kaffe och bröd. Även fika finns att köpa. OBS! Endast kontant betalning.

Föranmälan om du vill äta soppa t.o.m. 23/3 görs på tel. 0454-812 40, Karlshamns Stadsbibliotek.

Fri entré till föreläsningen!

Memoarboken ”Världen av i går”, som färdigställdes 1942, är en gripande beskrivning av tiden framtill och under första och andra världskriget. I boken skildrar den världsberömde författaren Stefan Zweig med sorg och förtvivlan den utveckling som ledde fram till Hitlers förödande maktövertagande och katastrofala krigföring.

Med serien ”Världen av i dag” vill vi föregripa historien. Vi vill granska vår samtid med hjälp av de främsta samhällsanalytiker vi har. Hur mår demokratin i västvärlden? Vad ligger bakom den nya populismen? Vilka är de verkliga farorna med Putin och Trump som världsledare?

Välkomna till ett nytt offentligt rum. Välkommen att dela dina farhågor och ställa dina frågor till forskarna.

Arr: Folkuniversitetet & Kultur Karlshamn

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Pernilla Ekvall Liljeqvist

Kultursamordnare 0454-812 36